МАРКЕТИНГОВА ПОЛІТИКА РОЗВИТКУ ТУРИСТИЧНИХ ДЕСТИНАЦІЙ НА ОСНОВІ СІЛЬСЬКОГО ЗЕЛЕНОГО ТУРИЗМУ - Кожухівська, Р.Б. (Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка, 2025)
У статті проаналізовано концептуальні основи розробки та реалізації заходів маркетингової політики розвитку туристичних дестинацій на основі сільського зеленого туризму. Досліджено питання формування маркетингових заходів з підтримки розвитку сільського зеленого туризму в межах туристичних дестинацій. Указано, що сільський зелений туризм є одним з важливих напрямків економічної діяльності у сільській місцевості. Зазначено, що застосування підходів територіального маркетингу дає можливість зробити територіальну економіку більш стійкою та ефективною в процесах дестабілізації ситуації та умовах змін. З’ясовано, що ефективна маркетингова політика розвитку туристичних дестинацій сприяє інтегрованому розвитку бізнесу, підвищує конкурентоспроможність підприємств індустрії туризму та суміжних галузей, забезпечує зростання попиту на регіональні продукти тощо. Зауважено на тому, що для того щоб домогтися позитивних результатів у процесі реалізації маркетингової політики у сільському зеленому туризмі варто звернути увагу на диференціацію продукту/послуги. Надано пропозиції щодо побудови маркетингової політики розвитку туристичних дестинацій на основі сільського зеленого туризму.