МОЖЛИВОСТІ АДАПТАЦІЇ ЗАРУБІЖНОГО ДОСВІДУ ЩОДО ПОКРАЩЕННЯ ФІНАНСОВОГО МЕХАНІЗМУ ФУНКЦІОНУВАННЯ АГРАРНИХ ПІДПРИЄМСТВ - Танклевська, Н.С.; Синенко, О.О. (Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка, 2020)
У статті узагальнено та систематизовано досвід провідних країн світу у формуванні та посиленню фінансового механізму діяльності аграрних підприємств. З’ясовано, що на ефективність фінансового механізму аграрних суб’єктів господарювання має значний вплив державне втручання в частині підтримки сільського господарства через дотації, регулювання цін, застосування квот, кредитної й податкової політики тощо. Визначено типові та дієві інструменти впливу зарубіжних країн на фінансовий механізм, які було б доцільно адаптувати й застосовувати в практику функціонування аграрних підприємств.