ДО ПИТАННЯ ІНФОРМАЦІЙНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ВИКОРИСТАННЯ МЕНТОРИНГОВИХ СИСТЕМ ПІДПРИЄМСТВ В УМОВАХ ПОГЛИБЛЕННЯ ЄВРОІНТЕГРАЦІЙНИХ ПРОЦЕСІВ - Дорошкевич, К.О.; Сидорак, О.Р.; Вороновський, Р.З. (Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка, 2025)
Менторигові системи у статті розглянуті як комплекс принципів та механізмів персоналізованого навчання (наставництва), підходів до формування кадрового резерву, мотиваційних заходів та вирішення інших завдань у контексті євроінтеграції. Підхід до інформаційно-аналітичної підтримки менторингових процесів у статті розвинуто на засадах інтеграції компонентів концепції Requirements Monitoring (ReqMon), що забезпечує систематичне відстеження вимог, швидке реагування на зміни зовнішнього середовища та прозорість у реалізації стратегічних завдань розвитку персоналу. За результатами впровадження ReqMon у практичну діяльність та процеси управління персоналом підприємств доведено те, що впорядкована інформаційна підтримка сприяє адаптації менторингових систем до міжнародних стандартів, підвищенню ефективності управлінської звітності та зміцненню довіри до процесів кадрового розвитку.