ТРАНСФОРМАЦІЯ РОЛІ ПРОДАКТ МЕНЕДЖЕРА В УМОВАХ ЦИФРОВІЗАЦІЇ ЕКОНОМІКИ - Зайцева, О.І.; Парій, О.В. (Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка, 2025)
У статті проаналізовано трансформацію ролі продакт-менеджера в умовах цифровізації економіки. Показано перехід від операційної координації до стратегічного цифрового лідерства та окреслено етапи еволюції професії. Сформовано профіль компетентностей: hard (аналітика даних, Big Data/AI, UX/UI), soft (лідерство, стратегічне мислення, управління змінами, міждисциплінарна комунікація) й ecosystem (платформенні стратегії, партнерства, правові та етичні аспекти даних). Визначено ключові виклики: інформаційне перевантаження, кадровий дефіцит, швидкість технологічних змін, культурна різноманітність глобальних команд. Наукова новизна – узагальнена модель еволюції ролі; практична значущість – використання в освіті й корпоративних стратегіях цифрової трансформації. Методологічно застосовано узагальнення літератури, порівняльний аналіз і концептуальне моделювання.