ІНСТРУМЕНТИ ЗМІЦНЕННЯ ПОТЕНЦІАЛУ МСП В УКРАЇНІ - Молінський, В.О. (Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка, 2025)
У статті проведено пошук та аналіз інструментів для зміцнення та економічної трансформації малого та середнього підприємництва в Україні в період військового стану та післявоєнного відновлення. Розглянуто діючі грантові та інвестиційні програми підтримки для МСП через державні та міжнародні інституції з особливим акцентом на формуванні збалансованої моделі входу міжнародних компаній на український ринок, так і входу українських МСП у міжнародну торгову співпрацю. Виявлено, що повноцінний розвиток МСП в Україні повинен забезпечуватися через поступову імплементацію законодавства ЄС у національне законодавство України в сфері регулювання державної підтримки малого та середнього бізнесу. Проаналізовано урядові очікування від реалізації Національного плану відновлення України 2023-2032 рр. Окремо увагу приділено дослідженню особливостей створення та функціонування соціального підприємництва та імпакт-фінансуванню.