ОБЛІКОВА СИСТЕМА ЯК ІНФОРМАЦІЙНА БАЗА УПРАВЛІННЯ ЗБУТОВОЮ ДІЯЛЬНІСТЮ - Сакун, А.Ж. (Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка, 2020)
У статті розглянуто значення облікового забезпечення в системі управління збутової діяльності підприємства та запропоновано підходи до його оцінки, адже чим краща якість бухгалтерської інформації, тим більша ймовірність успіху в бізнесі, і це значною мірою пов’язано з тим, що бухгалтерський облік можна розглядати як систему вимірювання інформації та систему зв’язку для обслуговування макро- та мікроекономічної діяльності підприємства. Результати проведених досліджень переконливо засвідчують, що правильність організації обліку процесу збуту є запорукою достовірності відображення облікової інформації у фінансовій звітності підприємства та безпомилкового визначення результативності діяльності суб’єктів господарювання.