ОБЛІКОВО-АНАЛІТИЧНІ АСПЕКТИ ПРОЦЕСУ ВИРОБНИЧОГО ВІДТВОРЕННЯ - Скрипник, С.В. (Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка, 2020)
В статті розглянуто науково-методичні підходи до процесу виробничого відтворення як об’єкту обліково-аналітичного забезпечення, який супроводжується постійним оновленням всіх факторів виробництва: засобів праці, робочої сили та природних ресурсів. Визначені найважливіші складові загального процесу відтворення, в якому необоротним активам відведене одне з головних місць, а амортизаційні відрахування розглядаються як реальне фінансове джерело інвестицій. На стадії відтворення їх використовують як джерело інвестицій, коли створюють чи купують основні засоби. Тимчасово вільні кошти амортизаційного фонду використовують як додаткове джерело розширеного відтворення. При виборі методу амортизації пропонується використати один з евристичних способів економічного аналізу – спосіб експертних оцінок, заснований на раціональній аргументації рішень і інтуїції експертів.