ОПТОВІ РИНКИ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКОЇ ПРОДУКЦІЇ ЯК ПЕРСПЕКТИВНИЙ НАПРЯМ РОЗВИТКУ ПІДПРИЄМНИЦТВА - Бойко, В.О. (Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка, 2020)
У статті обґрунтовано конкурентні переваги оптових ринків, виокремлено основні напрями діяльності та вигоди держави від створення мережі оптових ринків сільськогосподарської продукції в Україні. Основні переваги функціонування оптових ринків – якість продуктів харчування, контроль за цінами, наповнення бюджету, підвищення конкуренції на споживчому ринку, швидке просування продукції до споживачів, створення нових робочих місць. На підставі отриманих результатів зроблено висновок про доцільність створення мережі оптових продовольчих ринків, як важливої умови забезпечення економічної безпеки товаровиробників та задоволення потреб споживачів якісними продуктами харчування.