ФОРМУВАННЯ ЕКОЛОГІЧНОГО ІНВЕСТИЦІЙНОГО ПОТЕНЦІАЛУ СІЛЬСЬКОГО ГОСПОДАРСТВА - Боровік, Л.В. (Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка, 2020)
У статті запропоновано низку заходів, які можуть посилити вплив інвестиційної політики на формування екологічного інвестиційного потенціалу сільського господарства. Враховуючи, що природокористування й екологічний стан сільськогосподарської галузі є тими чинниками, які безпосередньо впливають на ефективність аграрного виробництва та його інвестиційну привабливість, є необхідність більш ретельно їх дослідити, виявити фактори, які негативно впливають на використання інвестиційного екологічного потенціалу, а також дати рекомендації щодо поліпшення екологічної ситуації у аграрному секторі економіки. Запропоновані нами заходи, скеровані на раціональне використання природного інвестиційного потенціалу можуть позитивно вплинути на підвищення екологічної безпеки сільського господарства у регіонах України.