ВИЗНАЧЕННЯ СТРИМУЮЧИХ ФАКТОРІВ ТА ШЛЯХІВ СТИМУЛЮВАННЯ ВПРОВАДЖЕННЯ ІННОВАЦІЙ АГРОФОРМУВАННЯМИ - Кириченко, Н.В.; Осадчук, І.В.; Боліла, С.Ю. (Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка, 2020)
Реалії сьогодення та динамічний розвиток агропромислового виробництва вимагають від агроформувань України активного впровадження у свою діяльність інновацій, інноваційних процесів, технологій тощо, які в сучасних умовах господарювання сприятимуть підвищенню конкурентоспроможності галузі через ефективне економічне зростання та дозволять подолати виробничі, ресурсні, екологічні, технологічні, матеріально-технічні, організаційно-управлінські й соціальні обмеження. Але ж впровадження інновацій аграрними підприємствами стримується багатьма негативними факторами, які гальмують удосконалення діяльності аграрного сектора. Складність інноваційного розвитку агроформувань полягає в досить специфічних факторах, які мають регіональні, галузеві, функціональні, технологічні, організаційні особливості з урахуванням участі живих організмів у виробничому процесі. Тому визначення основних стримуючих факторів та ефективних заходів стимулювання впровадження інновацій агроформуваннями набуває значної актуальності.