НАПРЯМИ ІННОВАЦІЙНОЇ ТА ФІНАНСОВОЇ СТРАТЕГІЇ АГРАРНИХ ПІДПРИЄМСТВ - Ковтун, В.А. (Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка, 2020)
Для ефективного функціонування і забезпечення конкурентоспроможності аграрних підприємств необхідно якісно розвивати матеріально-технічні, структурно-функціональні, соціально-трудові та інші елементи потенціалу. Головне місце в цьому належить оцінці та ефективному використанню саме інноваційному та фінансовому ресурсного потенціалу аграрного підприємства як основи для успішного розвитку системи. З найбільш перспективних сфер світового бізнесу сьогодні є сільське господарство. Аграрні підприємства України активно шукають та впроваджують високоякісні інноваційні рішення, які здатні підвищити обсяг виробництва та реалізації продукції, її продуктивність і ефективність діяльності господарств, що потребує значних фінансових ресурсів. Інноваційний потенціал підприємства складають кадрові та матеріально-технічні засоби, науково-технічний та інтелектуальна власність. Фінансовий потенціал – обсяг власних, позичених та залучених фінансових ресурсів підприємства.