СТАН РИНКУ ПРАЦІ: ЗАГРОЗИ РЕГІОНАЛЬНОГО РОЗВИТКУ - Ковальов, Д.В. (Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка, 2020)
У статті проаналізовано сучасний стан та тенденції розвитку ситуації на ринку праці у Херсонській області. За статистичними даними окреслено вплив негативних тенденцій в сфері ринку праці на економічну безпеку. В дослідженні актуалізується необхідність аналізу динаміки процесів сукупного ринку праці, що передбачає врахування та оцінку як характеристик безробіття та наслідків, які воно справляє на суспільний розвиток, так і з’ясування ключових проблем в зайнятості населення, які в сучасних умовах перешкоджають реалізації стратегічних цілей економічного розвитку України та виступають загрозами щодо безпеки людського розвитку.