КЛЮЧОВІ АСПЕКТИ ФУНКЦІОНУВАННЯ КРАУДФАНДИНГУ - Повод, Т.М. (Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка, 2021)
В статті розкрито сутнісні характеристики краудфандингу; розглянуто передумови його виникнення та розвитку; розглянуто існуючу екосистему краудфандингу, яка поєднує поряд з базовими учасниками і додаткових провайдерів послуг і державні органи і методи регулювання. На основі аналізу існуючих бізнес-моделей краудфандингу представлена їх деталізована класифікація. Розглянуто ключові позитивні та негативні сторони краудфандингу, а також можливі ризики використання даної бізнес-моделі для залучення коштів. Доведено необхідність подальшого розвитку даного фінтеху як потенціалу розвитку ринку альтернативних фінансів.