ФОРМУВАННЯ СТРАТЕГІЧНИХ НАПРЯМІВ РОЗВИТКУ СІЛЬСЬКИХ ТЕРИТОРІЙ - Фурман, І.В.; Дмитрик, О.В. (Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка)
В статті досліджено підходи до управління розвитком сільських територій. Визначено перспективи розвитку орієнтовані на розвиток дрібнотоварного виробництва та розвитку енергокооперації та переробки відходів на біопаливо. Запропоновані принципи довгостроковою політики зайнятості сільського населення регіонів. Визначенні стратегічні напрями реформування сільських територій на перспективу. Встановлено стратегічні цілі і пріоритети зайнятості сільського населення. Укрупнені показники стратегії передбачають щорічне зростання зайнятості сільського населення регіонів на 1-2% та поступову зміну структури зайнятості сільського населення через збільшення його частки у невиробничій сфері за рахунок диверсифікації сільської економіки та виробництва альтернативних джерел енергії; вирівнювання соціально-економічних умов та стандартів проживання в сільській місцевості і в міста; покращення демографічної ситуації на селі за рахунок системної держави.