ФІНАНСОВИЙ ІНЖИНІРИНГ: СВІТОВІ ТЕНДЕНЦІЇ ТА ВІТЧИЗНЯНІ РЕАЛІЇ - Повод, Т.М.; Адвокатова, Н.О. (Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка, 2020)
Вітчизняний інжиніринг перебуває на стадії становлення і поступово стає одним із ключових чинників розвитку інноваційної економіки. В останні роки фінансовий інжиніринг є актуальною темою для вітчизняних компаній, які хочуть підвищити ефективність своєї роботи. Розглянуто основні поняття інжинірингу, проблеми функціонування інструментів фінансового інжинірингу за сучасних умов. Проаналізовано світовий досвід фінансового інжинірингу і проведено порівняння його із вітчизняним. Визначено основні напрями його розвитку та з’ясовано можливості використання світових здобутків інжинірингу в умовах вітчизняної економіки. Наведено основні міжнародні об’єднання інжинірингових компаній та найбільших окремих представників цього бізнесу. З урахуванням іноземного досвіду вказано на важливість формування інжинірингових консорціумів. Охарактеризовано роль і значення іноземних інжинірингових компаній у сфері інноваційного розвитку економіки, а також описано масштаби їхньої діяльності.