ОСОБЛИВОСТІ ФОРМУВАННЯ ТА ВИКОРИСТАННЯ МЕХАНІЗМУ УПРАВЛІННЯ ІНВЕСТИЦІЙНО-ІННОВАЦІЙНОЮ ДІЯЛЬНІСТЮ ПРОМИСЛОВИХ ПІДПРИЄМСТВ - Огренич, Ю.О. (Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка)
Встановлено, що передумовою розвитку промислових підприємств є залучення інвестиційних ресурсів, які спрямовуються на розширення виробничих потужностей, виробництво продукції, що забезпечує підвищення рівня конкурентоспроможності. Також у післявоєнний період підвищиться значення інвестицій, роль інвестиційних процесів для підприємств, що сприятиме їх розвитку. Визначено важливість управління інвестиційною діяльністю, що дозволяє реалізувати стратегію підприємства, вдосконалити його роботу, забезпечити успішну діяльність. Поряд з управлінням інвестиційною діяльністю доцільно здійснювати управління інноваційною діяльністю. Досліджено показники інвестиційної та інноваційної діяльності промислових підприємств України. Обґрунтовано доцільність управління та удосконалено механізм управління інвестиційно-інноваційною діяльністю промислових підприємств, який включає взаємопов’язані елементи, дозволяє визначити послідовність здійснення управління, особливості організації інвестиційної та інноваційної діяльності, підвищити ефективність даних видів діяльності, управляти ризиками, формувати та приймати обґрунтовані управлінські рішення.