ФІНАНСОВЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ РОЗВИТКУ СІЛЬСЬКОГО ГОСПОДАРСТВА - Пристемський, О.С. (Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка, 2020)
В статті проведений аналіз фінансово-економічних показників сільського господарства України, що дозволив виявити у структурі фінансових ресурсів найбільша частка належить власному капіталу підприємств, як головному джерелу їх утворення. Встановлено, що особливості сільськогосподарського виробництва значно впливають на функціонування галузі. Особливу увагу приділено традиційним джерелам фінансових ресурсів сільськогосподарських підприємств, які включають власний капітал, банківське кредитування, інвестиції та лізинг. Виявлено, що обмеженість фінансових ресурсів у сільському господарстві викликає погіршення його фінансової безпеки. Фінансове забезпечення розвитку сільського господарства як фактор забезпечення фінансової безпеки реалізується шляхом розширення джерел фінансових ресурсів підприємств галузі. Серед пріоритетних джерел фінансових ресурсів варто віднести лізинг, компенсація кредитів, аграрні розписки, фондові біржі, іноземні інвестиції та благодійні фонди.