УМОВИ ЕФЕКТИВНОГО ФУНКЦІОНУВАННЯ РЕГІОНАЛЬНИХ ПРОДОВОЛЬЧИХ РИНКІВ - Савченко, Т.В.; Родіна, О.В. (Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка)
Базуючись на проведеному аналіз літературних джерел сформовано власне визначення поняття «продовольчий ринок». Узагальнено загальні характеристики та можливості функціонування продовольчого ринку у контексті їх структурного розподілу. Розглянувши особливості функціонування регіональних продовольчих ринків узагальнено ряд чинників, які впливають на діяльність таких ринків. Визначено ряд переваг і недоліків щодо реалізації продукції місцевими виробниками на регіональних продовольчих ринках. Обґрунтовано умови для ефективного функціонування регіональних продовольчих ринків, а саме: формування здорового конкурентного середовища, збалансована взаємодія ринкових механізмів регулювання ринку, створення ефективних інвестиційних та кредитних механізмів, забезпечення комфортних умов реалізації продукції на регіональному ринку для усіх його учасників, впровадження державної підтримки інтересів національного і регіонального виробника.