ТЕОРЕТИЧНИЙ БАЗИС ФОРМУВАННЯ ФІНАНСОВОЇ ПОЛІТИКИ ЕКОНОМІЧНОГО ЗРОСТАННЯ РЕГІОНУ - Танклевська, Н.С. (Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка, 2020)
Узагальнено та уточнено теоретичний базис формування фінансової політики економічного зростання регіону. Визначено вплив фінансової політики на економічний розвиток регіону. Виявлено, що фінансова політика економічного зростання регіону не тільки структурована, а й системна, тобто пов’язана з усіма елементами загальної економічної та регіональної політики і раціонально взаємозалежна за своїми структурними елементами. Доведено, що стабільне економічне зростання регіону тісно пов’язане з місцевим економічним розвитком. Комплексність фінансової політики економічного зростання регіону припускає, що внесення виправлень у показники й механізми реалізації фінансової політики вимагає сценарної оцінки варіантів з урахуванням прямих і непрямих наслідків їхнього впливу на економіку регіону й окремих галузей і суб’єктів господарювання.