ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ СТІЙКОГО РОЗВИТКУ ПТАХІВНИЦТВА НА ОСНОВІ МАЛИХ ФОРМ ПІДПРИЄМНИЦТВА - Аверчева, Н.О. (Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка, 2022)
У статті актуалізовано проблеми ефективного розвитку малих форм підприємництва галузі птахівництва. Досліджено динаміку поголів’я птиці за категоріями господарств, визначено перспективи окремих категорій виробників у нарощуванні обсягів виробництва продукції птахівництва. Проведено групування підприємств, яке свідчить про рівень концентрації виробництва в галузі і кількість підприємств за розмірами. Встановлено, що у структурі видів сільськогосподарської птиці перевагу мають кури яєчного і м’ясного напряму продуктивності, тому ринкову нішу з вирощування інших видів птиці можуть використати малі бізнес-структури з метою забезпечення потреб ринку і власних конкурентних переваг. Розроблено моделі стійкого розвитку галузі як системи на основі активізації малого і середнього бізнесу, використання яких сприятиме стабілізації ситуації в галузі в умовах негативного впливу зовнішнього середовища.