ОПТИМІЗАЦІЯ ФУНКЦІОНУВАННЯ МАЛИХ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКИХ ПІДПРИЄМСТВ У КОНТЕКСТІ СПІВПРАЦІ З РЕГІОНАЛЬНИМИ ДОРАДЧИМИ СЛУЖБАМИ - Савченко, В.М.; Кононенко, Л.В. (Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка, 2022)
Стаття присвячена дослідженню сучасного стану та науковому обґрунтування рекомендацій з удосконалення інформаційного забезпечення функціонування малих сільськогосподарських підприємств у контексті співпраці з регіональними дорадчими службами в умовах цифровізації. Методика дослідження ґрунтується як на загальнонаукових так і спеціальних методах дослідження, а саме: логічного узагальнення, системному, індукції, дедукції, аналізу, синтезу, анкетування, класифікації, групування тощо. У ході дослідження встановлено, що оптимізація функціонування малих аграрних підприємств значною мірою обумовлена можливістю отримання та якістю дорадчих послуг, організація яких ґрунтується на цифровізації. Доведено, що ефективна робота дорадчих служб, яка спрямована на забезпечення розвитку малих аграрних підприємств, можлива за умови використання висококваліфікованих кадрів дорадчої служби, науковців та переваг цифровізації. Обґрунтовано доцільність адаптації дорадчої служби до вимог цифрового суспільства шляхом створення цифрової платформи електронного дорадництва, використання якої є доцільним поєднати із потенціалом висококваліфікованих дорадників.