РОЗВИТОК І ФУНКЦІОНУВАННЯ АГРОПРОМИСЛОВОГО КОМПЛЕКСУ УКРАЇНИ ЯК СОЦІАЛЬНО-ЕКОНОМІЧНОЇ СИСТЕМИ - Савченко, В.М.; Кононенко, Л.В. (Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка, 2023)
У статті розглянуто специфіку соціально-економічних систем та їх вплив на реалізацію функцій управління та регулювання. Доведено, що управління в соціально-економічних системах спрямовано на збереження системи більш високого порядку. Регулювання спрямовано на забезпечення підтримки на певному рівні необхідних параметрів, що мають суттєве значення для функціонування об’єктів управління. Обґрунтовано, що в Україні розвиток значної кількості соціально-економічних систем пов’язується із аграрним сектором. Функціонування та розвиток АПК як складної соціально-економічної системи, спрямовано на забезпечення функціонування національної економіки як соціально-економічної системи більш високого порядку та пов’язується із забезпеченням умов функціонування соціуму