ТЕОРЕТИЧНІ ПІДХОДИ ДО ФОРМУВАННЯ ПРОЦЕСУ УПРАВЛІННЯ ПІДПРИЄМСТВАМИ МОРСЬКОЇ І РІЧКОВОЇ ГАЛУЗІ - Вольська, О.М. (Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка, 2023)
В статті розглянуто теоретичні підходи до формування процесу управління підприємствами морської і річкової галузі. Дослідження систематизовано з урахуванням трьох основних напрямів досліджень менеджменту: наукового, процесного та кадрового. Науковий підхід дав змогу виявити принципи, функції та методи управління такими підприємствами. Завдяки процесному підходу будуть виявлені вузькі місця у процесу управління для запровадження відповідних шляхів удосконалення його через результативність та ефективність. Кадровій підхід надасть можливість розглянути влив людського фактору на процес управління зазначеними підприємствами. Що і буде темою подальших наукових досліджень.