МЕХАНІЗМ УПРАВЛІННЯ ФІНАНСОВОЮ БЕЗПЕКОЮ ПІДПРИЄМСТВА - Дем’янчук, О.І.; Хохонік, К.В. (Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка, 2023)
В статті механізм управління фінансовою безпекою підприємства розглядається вплив факторів нестабільності на функціонування підприємства та можливі кроки для мінімізації цих впливів. А також автор виділяє різні підходи до визначення стратегії подолання несприятливих факторів при різних рівнях нестабільності. Механізм управління фінансовою безпекою надзвичайно складний в тому плані, що існують так звані фатори, які не залежать від підприємства. В той час як забезпечення фінансової стабільності є першочерговим завданням, оскільки від цього залежить подальший вектор розвитку підприємства. Саме фінансова безпека забезпечує повноцінний розвиток та діяльність підприємства, тому є надважливим підтримувати її достатній рівень, навіть під час несприятливих зовнішньоекономічних умов. Покращення механізму управління фінансовою безпекою на підприємстві дозволить протидіяти негативним факторам зовнішнього середовища, та допоможе втримати підприємство на плаву. Тому саме вирішення проблем управління фінансовою безпекою в умовах економічної нестабільності стає дедалі актуальним.