ОРГАНІЗАЦІЯ ОБЛІКУ ТА КОНТРОЛЮ ТОВАРНО-МАТЕРІАЛЬНИХ ЦІННОСТЕЙ АГРАРНИХ ФОРМУВАНЬ - Шепель, І.В. (Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка, 2020)
Розкрито організацію обліку та елементи внутрішньогосподарського контролю за товарно-матеріальними цінностями і визначено, що вони мають значний вплив на збереження, раціональну побудову їх обліку, вибір належної оцінки для потреб різних користувачів. Розроблено комплексну методику контролю товарно-матеріальних цінностей, яка передбачає управління на кожній стадії відтворювального процесу, а також управління складовими елементами. Встановлено, що інформаційне забезпечення управління запасами має відповідати вимогам сучасної ринкової економіки, шляхом поглиблення комплексності бухгалтерського обліку, впровадження нових форм внутрішньої звітності та їх синтез з чинними, реорганізації з метою забезпечення потреб споживачів та оцінки методів вибуття. За результатами дослідження обґрунтовано елементи облікової політики в умовах ринкової економіки в частині оборотного капіталу, який формують товарно-матеріальні цінності.