СТАН ТА ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ ТУРИЗМУ ЗА ВИДАМИ В ХМЕЛЬНИЦЬКІЙ ОБЛАСТІ - Антоненко, І.Я.; Курбацький, І.Ю. (Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка, 2023)
Розвиток туризму Хмельницької області є стратегічно необхідним та вигідним, оскільки тут є велика кількість природно-рекреаційних, історико-культурних ресурсів та потенційних дестинацій, що не отримали належного маркетингового забезпечення та відповідного брендингу. В умовах високої конкуренції потенціал області неосяжний, адже має можливість розвиватися майже в усіх напрямках туризму, таких як: рекреаційний, пізнавальний, гастрономічним, екологічний, історико-культурним та ін. Тому вкрай важливо проаналізувати туристичні ресурси області та їх потенціал, охарактеризувати сучасний рівень розвитку та інноваційних впроваджень у сфері туризму, виділити існуючі та потенційні туристичні дестинації, які необхідно враховувати при розробці турів, визначити існуючі проекти для загального розвитку туризму, обґрунтувати, описати заходи, що вживаються для підвищення рівня туристичної активності та вдосконалення туризму в цілому, визначити напрями подальшого розвитку туризму в регіоні.