ФІНАНСУВАННЯ СЕКТОРУ НАЦІОНАЛЬНОЇ БЕЗПЕКИ ТА ОБОРОНИ В УКРАЇНІ: ВИКЛИКИ В ПЕРІОД ВОЄННОГО СТАНУ - Шубін, В.Д. (Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка, 2023)
У статті досліджуються прагматичні засади фінансування сектору національної безпеки в умовах воєнного стану в Україні. Проведено ретроспективний аналіз фінансування окремих складових сектору національної безпеки у період до 2022 року. Аргументовано, що з цілого ряду причин українською державою не було враховано ряд системних викликів для національної безпеки, які існували на той час. Хоча, починаючи з 2014 року, відбулося значне зростання різноманітних загроз національній безпеці, фінансова політика держави не завжди відповідала їх рівню. Початок відкритої агресії проти України визначив визначальну роль безпекових факторів в суспільних інтересах нашої держави. Акцентовано, що, навіть з врахуванням складнощів післявоєнного відновлення України, фінансові виміри національної безпеки мають залишатися одним із ключових пріоритетів.