СУЧАСНІ АСПЕКТИ ЕКОНОМІЧНОГО РОЗВИТКУ КРУП’ЯНОЇ ГАЛУЗІ УКРАЇНИ - Аверчев, О.В.; Жосан, Г.В.; Йосипенко, І.В. (Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка, 2023)
Наукова стаття присвячена дослідженню сучасних аспектів економічного розвитку круп’яної галузі в Україні. Розглядаються ключові проблеми, з якими стикається галузь, а також надаються рекомендації щодо поліпшення її стану та сприяння стабільному розвитку аграрного сектору країни. Дослідження виявляє недостатню інфраструктуру, нестабільність цін, конкуренцію на зарубіжних ринках та обмежений доступ до фінансування, як основні фактори, що впливають на розвиток круп’яної галузі. Автори пропонують шляхи вирішення цих проблем, зокрема створення сприятливого інвестиційного клімату, підтримку досліджень і розвитку, розвиток інфраструктури, підвищення конкурентоспроможності продукції, підвищення освіти та свідомості фермерів, а також розвиток кооперації та співпраці у галузі. Стаття має важливе значення для наукової спільноти, державних органів управління та бізнесу, оскільки надає конкретні рекомендації та вказівки для покращення економічного розвитку круп’яної галузі України, сприяючи стабільності аграрного сектору та загальному економічному прогресу країни.