ОЦІНКА РІВНЯ ЦИФРОВІЗАЦІЇ ПІДПРИЄМСТВ У ХЕРСОНСЬКІЙ ОБЛАСТІ - Жосан, Г.В.; Кириченко, Н.В. (Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка, 2023)
У даній статті проведено оцінку рівня цифровизації підприємств у Херсонській області. Дослідження включало аналіз різних аспектів, таких як використання цифрових технологій, доступ до інтернету, наявність цифрових рішень у бізнес-процесах та рівень цифрової грамотності. Виявлено, що значна кількість підприємств вже використовують цифрові технології, проте також виявлено перешкоди та обмеження, що гальмують їх повне впровадження. Результати дослідження дають підстави для подальшого розвитку цифровизації в регіоні шляхом врахування особливостей та потреб підприємств. Подальші розвідки у цьому напрямку допоможуть забезпечити стійкий розвиток бізнесу та сприяти економічному зростанню Херсонської області. Gроведено детальну оцінку рівня цифровизації підприємств у Херсонській області з метою визначення поточного стану та ідентифікації ключових проблем. В рамках дослідження були враховані такі фактори, як наявність цифрових інструментів, використання електронних комунікацій, освіченість персоналу та фінансові обмеження. Результати оцінки показали, що значна частина підприємств у Херсонській області вже мають певний рівень цифровизації. Вони успішно використовують цифрові технології для оптимізації бізнес-процесів та підвищення ефективності. Однак, дослідження також виявило наявність деяких перешкод, які гальмують повне впровадження цифрових інструментів. Серед них - недостатня освіченість та навички персоналу, фінансові обмеження та необхідність інфраструктурних засобів. На основі отриманих результатів можна зробити висновок, що подолання цих перешкод є ключовим завданням для подальшого розвитку цифровизації в Херсонській області. Для цього важливо створити сприятливе бізнес-середовище, яке сприяло б підтримці та поширенню цифрових ініціатив. Також потрібно акцентувати увагу на розвитку необхідної інфраструктури цифрових технологій, пропагуванні цифрової грамотності серед підприємців та забезпеченні доступності навчальних програм та консультацій. Отже, результати оцінки рівня цифровизації підприємств у Херсонській області є важливим внеском у розуміння поточного стану та потенціалу розвитку. Впровадження цифрових технологій в бізнес-процеси може сприяти підвищенню конкурентоспроможності підприємств, стимулювати інноваційний розвиток та сприяти економічному зростанню регіону.