УПРАВЛІННЯ ТУРИЗМОМ НА РЕГІОНАЛЬНОМУ РІВНІ В УМОВАХ ВІЙНИ ТА СТРАТЕГІЇ НА МАЙБУТНЄ - Холодок, В.Д. (Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка, 2023)
Стаття присвячена дослідженню особливостей функціонування туристичного бізнесу Харківщини в умовах війни, уточненню стратегічних орієнтирів відновлення та розвитку туризму у повоєнний час. З’ясовано, які види туризму практикувалися в громадах Харківщини до війни і яким чином змінився туризм після початку війни. Проаналізовано проблеми, з якими довелося зіткнутися підприємствам туристичної сфери Харківської області під час війни. Досліджено загрози для туристичного розвитку громади. Встановлено, що перспективи розвитку туризму в Харківській області пов’язані перш за все з удосконаленням механізму управління туризмом на всіх рівнях; відновленням функціонування туристичних локацій; модернізацією туристичних об’єктів за рахунок грантових коштів; формуванням нової спадщини – створенням музеїв, меморіалів, експозицій, пам’ятних місць; розробкою маршрутів пам’яті, відкриттям нових цікавих атракцій.