РОЛЬ ІНФОРМАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ ТА ЦИФРОВИХ ІНСТРУМЕНТІВ В УМОВАХ ВИКЛИКІВ ВІЙНИ ТА ПІСЛЯВОЄННОГО ВІДНОВЛЕННЯ ЕКОНОМІКИ УКРАЇНИ - Боліла, С.Ю. (Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка, 2023)
У статті обґрунтовано визначальну роль інформаційних технологій та цифрових інструментів в умовах війни для стійкості країни та післявоєнної відбудови її економіки. Констатовано, що ІТ-галузь під час війни зберегла бізнес та фахівців, скориставшись перевагами цифровізації при організації робочих процесів в віддаленому форматі. Зазначено, що ІТ- сектор може стати каталізатором для підтримки стратегічних галузей України під час війни та в процесі відновлення країни. Розглянуто основі напрямки, які є важливими для впровадження сучасних інформаційних технологій та цифрових інструментів для подолання наслідків, спричинених війною. Наголошено на необхідності залучення ІТ – сектору з використанням технологій штучного інтелекту до розвитку military-tech-індустрії та пріоритетних оборонних технологій шляхом утворення та підтримки функціонування кластерних структур за сприяння органів влади, бізнесу та усіх зацікавлених стейкхолдерів.