КОНКУРЕНТНІ ПЕРЕВАГИ ЦИФРОВОЇ ТРАНСФОРМАЦІЇ ПІДПРИЄМСТВ - Горбаньова, В.О. (Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка, 2023)
У статті висвітлені підходи до ролі цифрової стратегії, наводиться низка підходів до її призначення, формування та структури. Показано взаємозв’язок між рівнем цифровізації підприємства, особливостями його цифрової стратегії та конкурентоспроможністю. Створено прогноз щодо розвитку компаній з різним рівнем адаптації до нових високотехнологічних умов ведення бізнесу. Надано визначення поняття «цифрова трансформація», прокоментовано її основні фактори успіху та конкурентні переваги. Сформовано рекомендацію отримання конкурентних переваг в умовах цифрового переділу ринків. Надано визначення поняття «цифрова екосистема» та вказано її структуру. На основі проведеного дослідження зроблено висновки про формування конкурентних переваг у цифровій економіці (упровадження цифрових бізнес-моделей та платформ).