СТРАТЕГІЯ ПІДГОТОВКИ БАКАЛАВРІВ МЕНЕДЖМЕНТУ ІНФОРМАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ В СУЧАСНИХ ІННОВАЦІЙНИХ УМОВАХ - Лобода, О.М. (Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка, 2023)
В статті розглянуто проблема кадрового забезпечення, що потребує перегляду сучасної вищої освіти з акцентом на якість підготовки компетентних фахівців з урахуванням творчих можливостей та задоволення особистих та суспільних інтересів. Проаналізовано рівень професійної освіти бакалаврів та вироблено пропозиції, щодо удосконалення стратегії підготовки бакалаврів на основі професійних стандартів на ринку кваліфікацій. Показано, що конкурентоспроможність сучасних фахівців у галузі менеджменту інформаційних технологій забезпечується також низкою вибіркових базових та спеціалізованих дисциплін, які запроваджуються конкретним вищим навчальним закладом відповідно до концепції підготовки цих фахівців з урахуванням специфіки підготовки. Обґрунтовано необхідність розширення джерел здобуття професійних освітніх навичок, що знаходить відображення у стратегіях та програмах економічного розвитку держави.