РОЗВИТОК ОРГАНІЧНОГО СЕКТОРУ У ЯЄЧНОМУ ПТАХІВНИЦТВІ - Аверчева, Н.О.; Карпенко, О.В. (Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка, 2023)
У статті досліджено особливості та організаційно-технологічні аспекти виробництва органічних харчових яєць в Україні. Актуальність теми обумовлена сучасною переорієнтацією аграрного бізнесу у напрямі екологізації, підвищення якості продукції. При дослідженні використані монографічний, економіко-статистичні, методи моделювання. На основі аналізу ринку органічних продуктів, встановлено, що обсяги експорту органічної продукції мають стійку позитивну динаміку, що свідчить про перспективи вітчизняних виробників на зовнішньому ринку при недостатньому розвитку внутрішнього. За умови дотримання технології можлива успішна реалізація бізнес-проектів, досягнення високих результатів діяльності і підвищення привабливості органічного виробництва. Організаційно-економічне обґрунтування можливостей успішного органічного бізнесу у яєчному птахівництві має науково-теоретичне і практичне значення.