ШЛЯХИ РЕАЛІЗАЦІЇ КЛЮЧОВИХ НАПРЯМІВ СТРУКТУРНИХ ТРАНСФОРМАЦІЙ СІЛЬСЬКОГО ГОСПОДАРСТВА - Потравка, Л.О. (Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка, 2020)
Досліджено існуючі перспективні можливості здійснення структурних трансформацій сільського господарства. Окреслено напрями покращення структурної політики. Доведено необхідність використання синергетичного підходу до розробки дієвого механізму структурних перетворень. Визначено, що оптимальним є проведення політики держави відносно стимулювання розвитку інвестиційної діяльності на засадах розвитку системи державних інвестицій, забезпечення прозорості функціонування механізмів державної підтримки. Встановлено, що соціальні фактори впливу на перебіг структурної політики полягають у стійкому збільшенні кількості бідного населення та деградації людського потенціалу, що ускладнює перебіг структурних трансформацій. Запропоновано використання дієвого механізму, який державне полягає у регулювання підтримки конкуренції на базі методологічних підходів до оптимізації співвідношень між різними за обсягами підприємствами сільського господарства, створення умов для ефективної за масштабами та структурою експортної торгівлі . Визначено шляхи реалізації ключових напрямів структурних трансформацій сільського господарства.