ТРАНСФОРМАЦІЯ ПОДАТКОВОГО РЕЖИМУ ДЛЯ ФІЗИЧНИХ ОСІБ-ПІДПРИЄМЦІВ - Сакун, А.Ж.; Щербаков, А.В. (Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка, 2024)
Актуальність теми визначається, що податкова система представляє собою один із ключових інструментів регулювання економічних та соціальних процесів розвитку держави, від яких залежить повоєнна відбудова країни. В нових умовах воєнного часу малий бізнес став єдиною сферою економіки, яка демонструє розвиток, хоча і кількісно. Мета статті – вивчення практичного досвіду податкового режиму для фізичних осіб-підприємців у сучасних реаліях функціонування бізнесу. Розкриття цієї тематики посилить нашу оцінку обраного предмету дослідження, та надасть більш реальне сприймання реформи системи оподаткування малого бізнесу, яка допоможе розробити ефективнішу політику та стратегію його розвитку. Науковий підхід забезпечив узагальнення даних дослідження та допускає обґрунтування плану дій для вирішення проблем і використання нових можливостей оподаткування та облікового процесу малого та мікробізнесу.