ЛІДЕРСТВО У КОНТЕКСТІ ВИКЛИКІВ ЦИФРОВОЇ ТРАНСФОРМАЦІЇ МЕНЕДЖМЕНТУ ТА ПОБУДОВІ ОРГАНІЗАЦІЙНОЇ КУЛЬТУРИ ПІДПРИЄМСТВА - Базака, Р.В.; Єфремов, А.О. (Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка, 2024)
Стаття репрезентує дослідження особливостей цифрової трансформації у сучасному менеджменті та фокусується на стратегічних, лідерських та культурних аспектах, які визначають успішність впровадження технологій на підприємствах. Значну увагу приділено вивченню феномену та особливостям лідерства у сучасному менеджменті, зокрема приділено увагу вивченню особливостей покращення лідерства за допомогою сучасних цифрових можливостей та інструментів. Здійснено аналіз впливу лідерства на успішність цифрової трансформації та визначення ключових лідерських якостей, спрямованих на підтримку цифрового розвитку. Досліджено взаємозв’язок між організаційною культурою та результатами цифрової трансформації та сформульовано рекомендації щодо формування та підтримки цифровізаційно-орієнтованої культури в організації.