ІДЕНТИФІКАЦІЯ ОСНОВНИХ ВИДІВ РЕСУРСІВ У ПРОЄКТАХ РОЗВИТКУ СУДНОПЛАВНИХ КОМПАНІЙ - Лапкіна, І.О.; Главатських, В.І. (Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка, 2024)
У статті розглядається ресурсне забезпечення в проєктах розвитку судноплавних компаній. Запропоновано логічну послідовність ідентифікації необхідних видів потрібних та наявних ресурсів для їх відображення в ієрархічній структурі ресурсів, що забезпечує системне використання зафіксованої інформації в процесах планування, закупівлі, постачання, використання, моніторингу та виведення ресурсів з проєкту. Особлива увага приділяється питанню визначення видів та відмінностей властивостей матеріальних ресурсів в проєктах розвитку підприємств морської галузі, що надає змогу більш точно врахувати доцільність форм їх залучення. Визначення ресурсів виконується через формулювання вимог до ресурсів, оцінку їх наявності та побудову ієрархічної структури ресурсів, що здійснюється рухом «знизу - вверх» на базі використання методів експертних оцінок, аналізу альтернатив, оціночних даних та програмних продуктів УП.