ПІДХОДИ ДО АНАЛІЗУ СТРУКТУРИ РЕСУРСНОЇ СКЛАДОВОЇ ФІНАСОВОГО ПОТЕНЦІАЛУ ПІДПРИЄМСТВА - Акімова, О.В.; Петченко, М.О. (Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка, 2024)
В статті розглядаються підходи як класичного так й відмінного від традиційного погляду на вивчення ресурсної складової фінансового потенціалу суб’єктів господарювання. Нетрадиційний підхід передбачає розгляд діяльності підприємства, як складної системи взаємовідносин стейкхолдерів. Ключова проблема, яку досліджує ця стаття, є наявність та невирішеність дискусійних проблемних питань в методах оцінки елементів фінансового потенціалу, що побудовані на основі загальноприйнятих показників. Зосереджено увагу на складності практичного використання наявних методів, пов’язаних з відмінністю систем обліку та сутністю фінансових категорій і інструментів. В роботі висвітлено ряд питань, стримуючих впровадження розроблених методів в сфері практичного використання суб’єктами господарювання та пропонується концепція створення системи моніторингу структури фінансового потенціалу шляхом трансформації класичних індикаторів з використанням інноваційних підходів.