СОЦІАЛЬНЕ ПІДПРИЄМНИЦТВО ЯК ЕФЕКТИВНИЙ ПІДХІД ДО ВИРІШЕННЯ СОЦІАЛЬНИХ ПРОБЛЕМ - Бойко, Л.О. (Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка, 2024)
Соціальне підприємництво стає все більш актуальною та важливою складовою сучасного суспільства. Ця дослідницька робота присвячена вивченню ролі соціального підприємництва як ефективного підходу до вирішення соціальних проблем. У роботі аналізується сутність соціального підприємництва, його основні принципи та характеристики. Досліджуються приклади успішного впровадження соціальних підприємств у різних країнах світу та їх вплив на вирішення конкретних соціальних проблем. Особлива увага приділяється можливостям і перспективам розвитку соціального підприємництва в Україні та шляхам підтримки цього напрямку на державному та місцевому рівнях. Дослідження має на меті розкрити потенціал соціального підприємництва як інструменту для зміни соціально-економічного простору та покращення якості життя громадян.