СТРАТЕГІЧНЕ ПЛАНУВАННЯ ТА РОЗВИТОК АГРОПРОМИСЛОВОГО КОМПЛЕКСУ УКРАЇНИ НА ШЛЯХУ ДО ДОСЯГНЕННЯ СТАЛОСТІ ДО 2030 РОКУ - Гуцул, Т.А.; Остропольська, Є.В.; Шафран, А.І. (Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка, 2024)
Мета цієї статті полягає в систематизації та узагальненні інформації щодо стратегічного планування та розвитку агропромислового комплексу України з орієнтацією на досягнення сталості до 2030 року. У статті використано методи аналізу, синтезу та наукового абстрагування. Відмічено, що розвиток агропромислового комплексу України в умовах сталого розвитку до 2030 року є складним завданням, що вимагає комплексного підходу та впровадження різноманітних стратегій. Зазначено, що успішна реалізація цих стратегій потребує зусиль всіх зацікавлених сторін, зокрема державних органів, громадських організацій, бізнес-середовища та наукової спільноти. У висновку зазначено, що успішне стратегічне планування та розвиток агропромислового комплексу України на шляху до досягнення сталості до 2030 року вимагає інтегрованого підходу та узгоджених дій всіх зацікавлених сторін: державних органів, громадських організацій, бізнес-середовища та наукової спільноти.