ІННОВАЦІЙНИЙ ВЕКТОР РОЗВИТКУ РЕГІОНАЛЬНОГО АГРАРНОГО ВИРОБНИЦТВА - Боліла, С.Ю.; Кириченко, Н.В.; Осадчук, І.В. (Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка, 2020)
У статті висвітлено теоретичні та методичні аспекти управління інноваційною діяльністю аграрних виробників Херсонської області. Зазначено, що розвиток аграрної сфери повинен бути спрямований в інноваційному руслі через формування чітко визначеної стратегії, налагодженого дієвого механізму управління процесом та створенням ефективної управлінської системи. Визначено та узагальнено низку проблем, що гальмують інноваційний розвиток. Розглянуто передумови впровадження ефективних механізмів управління інноваційною діяльністю аграрних виробників на регіональному рівні. Розкрито шляхи підвищення ефективності використання аграрного науково-технічного потенціалу через створення паркоутворюючих структур на регіональному рівні. Розглянуто процес формування ефективної системи управління інноваційною діяльністю в аграрній сфері на регіональному та локальному рівнях та визначено спектр задач для кожного з них.