ІНВЕНТАРИЗАЦІЯ ЗАПАСІВ В УМОВАХ ВІЙНИ - Височан, О.С.; Височан, О.О.; Коркішко, В.І. (Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка, 2024)
Стаття присвячена дослідженню особливостей організації інвентаризаційних робіт на ділянці обліку запасів в умовах воєнного стану. Здійснено аналіз наукових інтересів вітчизняних дослідників в аспекті інвентаризації запасів. Акцентовано увагу на значенні інвентаризації як ефективного засобу контролю за збереженістю матеріальних цінностей підприємства в умовах воєнних дій. Здійснено аналіз змін у вітчизняному законодавстві щодо інвентаризації, впроваджених у 2022 році, у зв’язку з російською агресією на території України. Особливу увагу приділено інвентаризації специфічних категорій запасів. Запропоновано алгоритм відображення у звітності запасів за результатами інвентаризації на підприємствах, що знаходяться на окупованій території та у зоні бойових дій. Представлено порядок списання знищених або пошкоджених під час воєнних дій запасів.