ІНВЕСТИЦІЙНА ПОЛІТИКА ДЕРЖАВИ ЩОДО РОЗВИТКУ СІЛЬСЬКОГО ГОСПОДАРСТВА - Боровік, Л.В. (Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка, 2020)
Враховуючи вагомий інвестиційний потенціал аграрної галузі, інвестиційна політика держави скеровує зусилля на створення умов більш ефективного його використання. Поступове зменшення економічних, соціальних та екологічних загроз позитивно впливає на покращення інвестиційного клімату сільського господарства та активізує інвестиційну діяльність товаровиробників. Здійснюючи вплив на формування та використання ресурсного інвестиційного потенціалу, державна інвестиційна політика прагне задовольнити запити суспільства, підвищити рівень інвестиційної привабливості аграрного сектору економіки та його конкурентоспроможності. Разом з цим ми відмічаємо, що держава ще недостатньо впливає на розвиток аграрної галузі, що стримує ділову активність населення сільських територій та кооперацію між аграрними і переробними підприємствами.