МЕТОДИ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ОПТИМАЛЬНОГО РІВНЯ ФІНАНСОВОЇ БЕЗПЕКИ СУБ’ЄКТІВ ГОСПОДАРЮВАННЯ - Стефанів, І.Ф. (Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка, 2024)
У статті обґрунтовується необхідність удосконалення фінансової системи підприємств, форм управління факторами виробництва та забезпечення прийнятного рівня їх фінансової безпеки. Увага акцентується на процесах економічного розвитку, які здатні забезпечити оптимальний рівень фінансового потенціалу суб’єктів господарювання і є найбільш ефективним способом функціонування. Означено необхідність формування стабільної безпекової системи підприємства за рахунок оптимізації виробничих процесів та швидкого реагування на зміни в економіці, яка постійно перебуває під впливом трансформаційних факторів. Висвітлюються форми впливу виробничих, фінансових ризиків на швидкість та ефективність функціонування, рівень продуктивності праці, фінансову стійкість, методи оптимізації фінансово-господарської діяльності суб’єкта господарювання. Пропонуються основні підходи до нормалізації фінансової безпеки підприємств.