ІНФОРМАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ ТА ІННОВАЦІЇ ЯК ФАКТОР СТАЛОГО РОЗВИТКУ СІЛЬСЬКОГО ГОСПОДАРСТВА УКРАЇНИ - Базака, Р.В.; Щепаняк, А.С.; Костина, О.С. (Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка, 2024)
У статті оглянуто та узагальнено світовий досвід використання інформаційних технологій та інновацій у сільському господарстві та аграрному бізнесі. Охарактеризовано деякі приклади сучасних інформаційних технологій та інновацій, що використовуються у сфері продовольства та його безпеки у сучасному світі: розумне землеробство (технологія, яка використовує датчики, дрони та штучний інтелект для збору даних про врожай, ґрунт і погоду), цифрові платформи для торгівлі продовольством, продовольчі трекери, мобільні додатки для фермерів тощо. А також розглядаються можливості впровадження інформаційних технологій та інновацій в сільському господарстві та аграрному бізнесі України.