ОСНОВНІ ХАРАКТЕРИСТИКИ ТА АНАЛІЗ СУЧАСНИХ МЕТОДІВ ОРГАНІЗАЦІЇ ІТ- ПРОЕКТІВ - Лобода, О.М.; Кириченко, Н.В. (Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка, 2024)
У даній статті детально розглядаються стратегії управління проектами у сфері розробки програмного забезпечення. Виділено особливості гнучких та каскадних методологій, аналізовані позитивні та негативні аспекти кожної з них. Виявлені суттєві відмінності між вивченими альтернативними методами організації ІТ-проектів, розглянуті можливості їх застосування з урахуванням запропонованих авторами критеріїв. Аргументовано потребу вдосконалення організаційної культури, впровадження принципів адаптивного управління та застосування систем гнучкого планування для розвитку економічних суб’єктів. Під час дослідження виявлено позитивні аспекти Agile-методології, включаючи ефективну комунікацію між учасниками проектної команди, активне сприяння змінам та поліпшенням у сфері розробки продукту. Визначено характеристики проектів як середовища впровадження сучасних методологій управління проектами.