ПРОГРАМИ ЕКОЛОГІЧНОЇ СЕРТИФІКАЦІЇ ПІДПРИЄМСТВ ГОТЕЛЬНОЇ СФЕРИ - Красномовець, В.А. (Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка, 2024)
Статтю присвячено аналізу програм екологічної сертифікації у галузі гостинності. Проаналізовано дев’ять відомих та популярних програм екологічної сертифікації: Green Key, EarthCheck, LEED (Leadership in Energy and Environmental Design), BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method), GSTC (Глобальна рада сталого туризму), Carbon Trust, Weeva Earth, Green Globe, Zero Waste Business (ZWB). Дано їх розлогу характеристику, наявність бальної чи індексної шкали, кількість критеріїв, за якими відбувається оцінка. Визначено їх орієнтацію на оцінку підприємств сфери гостинності. Встановлено, що з проаналізованих програм екологічної сертифікації лише окремі (зокрема, Green Key, Zero Waste Business, EarthCheck) є більш спеціалізованими для підприємств сфери гостинності.