КОНЦЕПТУАЛЬНІ ПІДХОДИ ДО ТЕОРЕТИЧНИХ ПОЛОЖЕНЬ УПРАВЛІННЯ МАТЕРІАЛЬНИМ СТИМУЛЮВАННЯМ ПЕРСОНАЛУ ПІДПРИЄМСТВ ГОТЕЛЬНОГО ГОСПОДАРСТВА ТУРИСТИЧНОЇ ГАЛУЗІ - Герман, І.В. (Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка, 2024)
В умовах кризи та певної невизначеності, зумовленою війною та наслідками попередніх карантинних обмежень, в Україні старі методи мотивацій можуть не діяти, що зумовлює потребу кардинальних змін у системі трудових відносин, а також необхідність кожному керівникові готелю або готельно-ресторанного комплексу переглянути мотиваційні механізми та визначити адекватні інструменти впливу на працівників і їх стимулювання, що й зумовило актуальність дослідження. Метою статті є узагальнення понятійної складової концептуальних підходів до теоретичних положень управління матеріальним стимулюванням персоналу підприємств готельного господарства туристичної галузі в сучасних умовах господарювання. Для аналізу існуючої теоретичної бази щодо управління матеріальним стимулюванням персоналу підприємств готельного господарства зосереджено увагу на концептуальних підходах до тих теоретичних положень, які різнобічно висвітлюють цю проблематику на основі фундаментальних знань, принципів і базових концепцій. З метою розкриття тематики наукового дослідження в статті застосовані такі методи як аналіз і синтез, систематизація та порівняння, класифікація, візуалізація. Узагальнено наукові дослідження в галузі адаптивного та мотиваційного менеджменту.