ОРГАНІЗАЦІЙНО-ЕКОНОМІЧНІ МЕХАНІЗМИ СТИМУЛЮВАННЯ РОЗВИТКУ ЕНЕРГОАКУМУЛЮЮЧИХ ПОТУЖНОСТЕЙ ВДЕ У ДОМОГОСПОДАРСТВАХ УКРАЇНИ ТА ЄС - Кубатко, О.В.; Письменна, У.Є.; Сотник, І.М.; Калініченко, Л.Л.; Трипольська, Г.С. (Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка, 2024)
У статті розглядається організаційно-економічний механізм стимулювання розвитку енергоакумулюючих потужностей відновлюваних джерел енергії (ВДЕ) у домогосподарствах, з акцентом на досвід і практики Європейського Союзу. Проаналізовано ключові фінансові, регуляторні та технологічні інструменти, що застосовуються у країнах ЄС для підтримки впровадження ВДЕ на рівні домогосподарств. Увага приділена адаптації цих механізмів до українських реалій, з урахуванням викликів повоєнного відновлення. Автори пропонують рекомендації щодо впровадження ефективних політик та програм, які сприятимуть сталому розвитку енергетики в Україні, підвищенню енергетичної безпеки та економічному зростанню.